Om oss

Som engagerar oss i kvinnohistorier

BOKMÄSSAN 16 OKTOBER

Om oss

Som engagerar oss i kvinnohistorier

BOKMÄSSA 16 OKTOBER
författare & jurist

Annika Andebark

kvinnors juridiska rättigheter | häxprocesser

Skrivglöden tog fart under en skrivkurs för Susanna Alakoski. När ett av de första protokollen från trolldomsprocesserna i Älvdalen dök upp tändes en eld. Protokollen väckte liv i det som var Annikas kärnfrågor under hennes tid som advokat – kvinnors juridiska rättigheter. I mars 2020 gjorde hon författardebut. Att debutera under Covid-19 gav henne nya insikter om dagens digitala möjligheter. 

lektör & redaktör

Helena Hansen

genusfrågor | kreativt skrivande | skrivcoaching

Helena Hansen hjälper författare att vidareutveckla sina romaner och fackböcker i riktning mot att bli utgivna. Hela hennes yrkesverksamma liv har dedikerats åt olika typer av texter, och till grund för hennes arbete ligger en magisterexamen i kreativt skrivande, en genus- och postkolinalisminriktad master i litteraturvetenskap och yrkesutbildning till lektör. Med kunniga ögon djupdyker hon ner i manus, utbildar i kreativt skrivande och agerar spökskrivare. 

Hälsoinspiratör & författare

Malin Lundskog

kreativitet | ödmjukhet | energi

Som hälsokreatör och hälsoinspiratör vill Malin Lundskog inspirera andra till hälsosam livs- och träningsglädje. Genom podcasten Min perfekta kropp belyser hon de skeva ideal och påhitt som gör att vi inte älskar våra kroppar. Malins bok GLAD FRi STARK erbjuder formler för hälsosam framgång både fysiskt och mentalt då hon också förklarar varför vi inte gör sådant vi vet är bra för oss. November 2021 romandebuterar Malin med romanen Mariannes mirakel. En nutidsberättelse om kvinnor och om vikten av att prata om sådant som vi traditionellt har tystat ner, som till exempel inkontinens.

Coach & ekonomisk PT

Kicki Westerberg

energi | balans | utveckling

Vad är det jag brinner för? Frågan fick Kicki Westerberg att ge upp sin trygga tillvaro som revisor och redovisningskonsult, för att istället sadla om till rollen som ekonomisk PT. Idag har hon skapat ett liv som fyller hennes grundläggande behov av frihet, kreativitet och värderingar. Nu arbetar Kicki för att hjälpa, coacha och guida andra att göra detsamma – att hjälpa människor att växa, utvecklas och nå deras drömmar om framgång, förändring eller förnyelse.

Jämställdhetsstrateg & författare

Lotta Persdotter

jämställdhet | förståelse

Som jämställdshetsstrateg i en kommun arbetar Charlotta Lundberg för att hjälpa verksamheterna att få syn på, förstå och förändra beteenden som bygger på förutfattade idéer och stereotypa normer. Samma jämställdhetsperspektiv tar hon med sig in i sitt författarskap, då som Lotta Persdotter. Genom skönlitterära skildringar av historiska händelser blåser Lotta liv i kända fakta för att ge välförtjänt scentid åt kvinnorna som verkade vid sidan av historiens alla män – kvinnor som Magdalena och Kleopatra. 

 

Filmproducent, regissör & skådespelerska

Michaela Henning

livsinspiration | kreativitet | samarbete

Att kultur, böcker, film och musik har kraft att transformera är givet för Michaela Henning. Ursprungligen är Michaela skådespelerska, utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Idag driver hon produktionsbolaget Illustra film med sin man Rex Brådhe. Tillsammans driver de även webb-tv-kanalen Litteraturkanalen.se. Michaela har dessutom producerat ett tiotal dokumentärfilmer för SVT, däribland den just nu reprisrullande Jonna – en film om riktiga rallybrudar

Kommunikatör, digital marknadsförare & student

Cissela Larsson

engagemang | effektiv kommunikation | estetik

Hur vi uttrycker oss i ord och bild, och att själva uttrycket kan påverka mottagarens inställning och förståelse, har engagerat Cissela sedan innan hon hade ett begrepp för det. Idag har Cissela en kandidat i just Retorik, och ytterligare en i Medie- och kommunikationsvetenskap. Kvinnohistorier är ett resultat av Cisselas kreativitet.  

En bokmässa för alla

Den 16 oktober äger den tredje bokmässan med fokus på kvinnohistorier rum. Det är en dag fullspäckad med intressanta författarsamtal som öppnar upp för nya insikter och reflektioner. 

Skrivpepp

Har du skrivdrömmar? Låt en skrivcoach och författare hjälpa dig att uppfylla dem!

Författarsamtal

på temat kvinnoliv

Vi tror på att lyfta fram individer som har gjort avtryck på sin omgivning och vill föra vidare inspirerande historier.

Därför bjuder vi in till inspirerande samtal där du får träffa författare som berättar om hur de lyfter fram historier om kvinnor och om sitt skrivande. Du deltar kostnadsfritt.