Evenemang framöver

HÅLL DIG UPPDATERAD

Evenemang framöver

HÅLL DIG UPPDATERAD

Kommande event

Vi vill lyfta fram skrivna och oskrivna kvinnohistorier från dåtid till nutid. Mer än att arrangera en digital bokmässa i oktober varje år lyfter vi kvinnohistorier genom författarsamtal, podcasts, digitala och fysiska möten.

Du deltar gratis i nästan alla våra evenemang genom att prenumerera på Kvinnohistoriers nyhetsbrev. För ju fler som deltar, desto högre hörs samtalen. 

Oktober

15 oktober

Tillsammans lyfter vi kvinnohistorier fysiskt och digitalt. Dela ditt evenemang med #kvinnohistorier211015

Se mer

16 oktober
Digital bokmässa 

Se hela programmet

2022

12 januari 

Författarsamtal – kvinnoliv

Möt Nasim Barghasi 

15 januari 

Kom igång med ditt skrivande startar

9 februari 

Författarsamtal – kvinnoliv

Möt Tina Olby

9 mars 

Författarsamtal – kvinnoliv

Möt Marie Wetterstrand

6 april 

Författarsamtal – kvinnoliv

Möt Gunilla Cullemark

Författarsamtalen är alltid gratis

för alla som prenumererar på vårt nyhetsbrev

Vad är du ute efter?

Författarsamtal

 INNAN LÄSNING

Ta del av samtal med olika författare som berättar fritt om sitt författarskap, sina böcker, kommande boksläpp eller andra hjärtefrågor. 

Författarsamtalen spelas in i samarbete med Litteraturkanalen och Michaela Hennig.

EFTER LÄSNING

Delta i inspirerande författarsamtal via Zoom och få möjlighet att ställa frågor till författaren. Samtalen modereras av Helena Hansen.

Du som prenumererar på Kvinnohistoriers nyhetsbrev bjuds in att delta i evenemangen kostnadsfritt. 

MIN PERFEKTA KROPP

Podden för dig som har en perfekt kropp, men inte har fattat det än. Malin Lundskog och Viktoria Davidsson diskuterar hur det kommer det sig att normer och ideal kring kvinnokroppen ger oss skuldkänslor istället för glädje.

FÖRMÖDRARS MAKT

En podcast om magi, ceremoni, feminism, häxkonst och gudinnor – om allt från mens, fittan och Satan, till kapitalism och fornnordiska gudinnor. Podden leds av Eldin och Ruby – häxor, naturprästinnor och feminister. 

Skriveri med Malin och Cilla

Skriveri med Malin och Cilla är podden för dig som läser eller skriver. Även för dig som gör båda. Eller inget av det? Här får du följa två debuterande romanförfattare genom skrivandets utmaningar och bokideér, lärdomar, research, skrivsejourer och om att fråga folk de mest konstiga saker.

Cirkeln

En källa för inspiration. I cirkeln lyfts frågor om vad som verkligen, verkligen är viktigt och hur det påverkar våra val i livet. Cirkeln symboliserar det cirkulära livet där våra grundläggande värderingar visar sig återkomma gång på gång.

En bokmässa för alla

Den 27 juni 2020 ägde den första bokmässan med fokus på kvinnohistorier rum. Den 16 oktober 2021 är det dags igen.

Delta kostnadsfritt på den digitala bokmässan genom att börja prenumerera på vårt nyhetsbrev före den 10 oktkober. Din inbjudan skickas via mejl.